Tento dokument popisuje, jakým způsobem používáme a zpracováváme osobní údaje. Najdete zde také informace o tom, jak nás kontaktovat, pokud máte dotazy ohledně osobních údajů. Na jakékoliv otázky vám rádi odpovíme.

Zpracování osobních údajů probíhá ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů)(dále jen „Nařízení“).

Správce osobních údajů a provozovatel stránek:

Dobrý start - Z rodiny doletí dál, z. s.,
se sídlem Varšavská 516/19, Praha 2, 12000,
IČ: 7059230
zapsané v rejstříku o.p.s. vedeném Městským soudem v Praze, oddíl L 70234
kontaktní údaje: info@dobrystart.cz

Jaké osobní údaje a proč zpracováváme?

Na webových stránkách www.dikypestounstvi.cz zpracováváme ty osobní údaje, které sami vložíte do našich formulářů, v případě, že máte zájem se o tématu pěstounství více dozvědět, nad pěstounstvím sami přemýšlíte nebo se chcete jakkoliv zapojit do šíření osvěty v této oblasti.
Těmito osobními údaji jsou zejména: jméno, příjmení, e-mail, region a případné další údaje obsažené ve zprávě pro nás. Tyto vaše osobní údaje zpracováváme na základě vašeho souhlasu. Díky němu vám můžeme nejen odpovědět, ale hlavně také zasílat další informace o tématu pěstounství a našich projektech, do kterých se tak budete moci zapojit. Svůj souhlas ale můžete samozřejmě kdykoliv vzít zpět. V takovém případě nám prosím napište e-mail na info@dobrystart.cz, dopis na naši adresu nebo odběr našich e-mailů jednoduše zrušte odkazem v patičce mailu.

Vaše osobní údaje budeme pro zasílání informací na téma pěstounství používat po dobu 3 let, pokud dobu neprodloužíte. V případě, že se v rámci komunikace domluvíme na spolupráci, pak budeme zpracovávat údaje také pro účely této spolupráce a její evidence.
Kromě toho na našich stránkách také používáme soubory cookies, o těch se dozvíte více informací níže.

Kdo nám se zpracováním může pomáhat?

Spolupracujeme se společnostmi, které nám poskytují různé služby, díky kterým vám například můžeme posílat e-maily nebo které nám pomáhají s našimi webovými stránkami. Tyto společnosti, pokud jsou k tomu oprávněné, mohou nakládat s vašimi osobními údaji, přičemž s těmito informacemi pracují pouze při plnění svých povinností a nesmí je použít k jinému účelu. Neprodáváme, nepřevádíme, ani nesdělujeme osobní údaje třetím stranám. Vyhrazujeme si však právo použít nebo předat jakýkoli údaj, který bude potřebný k naplnění právních předpisů, k ochraně integrity sítě, ke splnění vašich požadavků nebo při soudním vyšetřování a vyšetřování ve veřejném zájmu. 

V tuto chvíli nám jako zpracovatelé pomáhají tyto společnosti:

  • poskytovatel služby webhostingu ……..;
  • poskytovatel softwaru pro rozesílku mailů ECOMAIL.CZ, s.r.o.;
  • a případně další poskytovatelé zpracovatelských softwarů, služeb a aplikací, které v současné době nevyužíváme.

Jaká máte práva

Podle Nařízení máte právo:

  • odvolat svůj souhlas,
  • požadovat po nás informaci, jaké vaše osobní údaje zpracováváme;
  • vyžádat si u nás přístup k těmto údajům a tyto nechat aktualizovat nebo opravit, popřípadě požadovat omezení zpracování;
  • požadovat po nás výmaz těchto osobních údajů - pokud se nejedná o osobní údaje, které jsme povinni nebo oprávněni dále zpracovávat dle příslušných právních předpisů nebo jejich výmaz není v rozporu s oprávněnými zájmy Správce;
  • právo požadovat kopii zpracovávaných osobních údajů;
  • vznést námitku proti zpracování, pokud k němu dochází na základě oprávněného zájmu;
  • obrátit se v případě pochybností o dodržování povinností souvisejících se zpracováním osobních údajů na nás nebo na Úřad pro ochranu osobních údajů, případně na soud.

Pravidla cookies

Jako většina internetových stránek, i stránky Provozovatele používají cookies. Na základě anonymních datových objektů například Provozovatel sleduje celkový počet návštěvníků na těchto stránkách. Cookie je krátký textový soubor, který navštívená webová stránka odešle do prohlížeče. Umožňuje webu zaznamenat informace o vaší návštěvě, například preferovaný jazyk a další nastavení. Příští návštěva stránek tak může být snazší a produktivnější. Soubory cookie jsou důležité. Bez nich by procházení webu bylo mnohem složitější. Soubory cookie slouží k celé řadě účelů. My je na našich webových stránkách používáme konkrétně pro tyto účely:

a) měření návštěvnosti webových stránek a vytváření statistik týkající se návštěvnosti a chování návštěvníků na webových stránkách;
b) fungování webových stránek;
c) přizpůsobení reklamy na míru a jejímu cílení.

Sběr cookies za účelem měření návštěvnosti a vytváření statistik může být považován za zpracování osobních údajů. Takové zpracování je možné na základě zákonného důvodu – našeho oprávněného zájmu. 
Webové stránky můžete používat i v režimu, který neumožňuje sbírání údajů o chování návštěvníků webu. Tento režim je možné nastavit buďto v rámci nastavení prohlížeče, nebo je možné vznést námitku proti sběru, který provádíme na základě našeho oprávněného zájmu, a to tak, že pošlete email na adresu info@dobrystart.cz. Vaši námitku vyhodnotíme bezodkladně. Cookies nezbytné pro funkčnost webu uchováváme pouze po dobu nezbytně nutnou pro fungování webu. Pokud vznesete námitku proti zpracování technických cookies, nelze v takovém případě zaručit plnou funkčnost a kompatibilitu webových stránek. 

Cookies pro cílení reklamy jsou zpracovávány na základě vašeho souhlasu, který udělujete na dobu, která je uvedena dále u marketingových cookies. 

Cookies jsou ukládány dle doporučení úřadů maximálně po dobu 13 měsíců.

Abychom dokázali lépe pochopit návštěvníky našich stránek, používáme službu Google Analytics, poskytovanou společností Google, Inc. Přečtěte si více informací o typech souborů cookie, které Google používá, a o tom, jak společnost Google a její partneři tyto soubory cookie využívají v reklamě. Zásady Google popisují, jak při používání souborů cookie chrání vaše osobní údaje a další data.

Nastavení cookies
Používáme cookies, abychom vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost.

Technické cookies

Tyto soubory cookies jsou nezbytné pro správné fungování webových stránek.
Tyto cookies nelze zakázat.

Analytické cookies

Tyto soubory cookies nám umožňují analyzovat to, jak jsou naše stránky využívány. Získaná data pak využíváme k analýze a zlepšování výkonu našich webových stránek.

Reklamní cookies

Tyto soubory cookies se používají k získávání informací o preferencích uživatelů napříč různými webovými stránkami. Získaná data jsou využívána k zobrazování reklam, které jsou pro uživatele zajímavé a relevantní.